Om Nicole
Om mig

"Hej! Jag heter Nicole Blomgren och jag är jävligt CP!"

Det önskar jag att jag kunde säga till allt och alla, för det är ju helt sant - en kort summering.

Men för att utelämna alla frågetecken så kommer här en riktig presentation.


År 1997, föddes en liten flicka 10 veckor för tidigt på Karolinska Universitetsssjukhuset.


När hon kom ut med hjälp av ett katastrof kejsarsnitt och gjorde en alldeles för dramatisk entré som dessutom var oväntad förändrades allt - Den flickan heter Nicole Michaela Blomgren och det är jag.


Trots sina 1,3 kilo märktes det en klar attityd när jag drog i min pappas brösthår och den attityden använder jag för att utbilda icke-funkisar, skapa opinion och chocka folk.


Vägen till självförtroende och självacceptans har inte varit enkel - då den har kantats av verkliga "funktionshinder" typ rulltrappor, trotoarkanter, mobbing, jobbiga pojkväner, sexuella övergrepp och Bulimi.


Efter ett media uppsving och ett viralt inlägg på Facebook bestämde jag mig för att kröna mig själv som "jävligt CP" och startade det ständigt växande instagramkontot, @Nickoshky där jag uttrycker mig på det humoristiska bullriga, sättet som bara jag kan.


Sedan dess har jag medverkat i medier så som Aftonbladet, Expressen, Metro, Enköpings-Posten, Uppskattat.se och den feministiska-sajten, Gardet. nu.


I övrigt har jag medverkat i radioprogram så som, Kroppskontakt med Stina Wollter, Karlavagnen och Finska Yle.


Jag kallar mig själv, för en vit, CP, feminist som dessutom är oerhört otacksam för att det förväntas att det är precis det inte jag ska vara - otacksam. Därför kliver jag nu fram i min föreläsning där jag inte tar skit och står upp för mig själv på ett utsvävande men samtidigt ödmjukt sätt. 

Copyright @ All Rights Reserved