Om föreläsningen

Vit, feminist, jävligt CP och oerhört otacksam

 Mer än en föreläsning, ett samtal - rakt ur hjärtat.
Jag har alltid haft en stark vilja för att dela med mig, berätta, leva ut och få människor att lyssna på mig. Både på gott och ont. Jag minns en gång att min mamma sa vid frukostbordet på ett vänligt och försynt sätt: "Men Nicole, älskling. Ibland behöver du faktiskt berätta allting exakt som det var." Jag bemötte hennes ord som om hon kom från en annan planet och svarade lite småkaxigt men undrande: "Men varför, mamma? Det var ju så." 
Ja, det var exakt så det var och lite till.. fast väldigt mycket till.


Att växa upp med en CP-skada, vara halt och en riktig åsiktsmaskin med ett ständigt behov att inte lämna något osagt kom med ett pris som ibland var och fortfarande är alldeles för dyrt för att betala. 

I skolan blev jag tillsagd att vara mer som en flicka, skötsam, snäll och tycka men framför allt tycka och uttrycka mig mindre. 


Men gissa vad?


Jag tyckte mer och blev till en riktig ledare som skrev autografer till mina försträckta men måttligt roade lärare. 

Jag haltade min egen väg. En väg som kantats av många gupp och som ibland har varit nästan rent oöverkomliga men jag gjorde det. Inte graciöst, men jag gjorde det.

Jag fick en idé en dag att jag skulle berätta allt eller "spilla te" som jag uttryckte det. 

Jag skulle inte hålla tillbaka eller prata inför döva öron utan framhäva mig precis sådär som sticker i folks ögon som det "CP:t" jag är. 

Efter att jag gjorde min föreläsningsdebut i Linköping på Love-Riot har jag nu blodad tand och är redo att ge mig ut  som en vit, feminist, jävligt CP och oerhört otacksam.


Föreläsningen berör ämnen så som feminism, funkisaktivism, dejting-sex och relationer som funktionsvarierad, fördomar, tillgänglighet och många oerhört sjuka stories i riktig Nicole-anda.


Tanken är att på ett humoristiskt men allvarligt sätt beröra och inte lämna några som helst frågetecken. Så luta er tillbaka och häng på.


Copyright @ All Rights Reserved